Междупланетната станция Луси“ ще изучи не седем, а осем астероида,

...
Междупланетната станция Луси“ ще изучи не седем, а осем астероида,
Коментари Харесай

Космическа мисия ще изучи астероидната „свита“ на Юпитер

Междупланетната станция „ Луси “ ще изучи не седем, а осем метеорита, откакто учените откриха, че метеоритът Еврибат - първата цел на програмата, има дребен сателит, оповестява уеб сайтът на Югозападния проучвателен институт на Съединени американски щати.

NASA’s -based, -built Lucy Mission Confirms Discovery of Near Jupiter Eurybates Satellite, Will Go There
— Boulder Daily (@boulderdaily)

Още преди две епохи астрономите откриха, че някои метеорити могат да се движат в една орбита с крупни обекти на Слънчевата система, в случай че се намира наоколо до особени точки пред или зад тях. На тези места притеглянето на звездата ни и планетите се уравновесяват. Огромен брой сходни обекти - троянските метеорити, бяха открити от дълго време в орбитите на Юпитер, Марс и Нептун .

Според проектите на НАСА задачата „ Луси “ ще изучи астероидната „ свита “ на Юпитер през 2027 година Междупланетната станция ще пътува шест години, преди да се приближи до планетата-гигант. По пътя си тя ще изучи метеорита 52246 Donaldjohanson, кръстен на името на откривателя на афарския астралопитек Луси. Тя се смята за свързващото звено сред рода Хомо и античните хоминиди.

Einer der Jupitertrojaner, den die NASA-Sonde Lucy 2027 besuchen soll, hat laut Hubble einen Mond: /ku
— Die Weltraumreporter (@RiffKosmos)

Междупланетната задача би трябвало да изучи седем дребни метеорита, ситуирани по следите на газовия колос. Но тези проекти ще претърпят лека смяна, откакто край единия от обектите, 64-километровия Еврибат, беше открит дребен сателит с диаметър 1 км.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР