Международното туристическо изложение MITT 21, което се провежда от 16

...
Международното туристическо изложение MITT 21, което се провежда от 16
Коментари Харесай

Никакъв интерес към българските курорти на изложението в Москва |

Международното туристическо ревю MITT 21, което се организира от 16 до 18 март в Москва (Русия), не вещае съветски туристи в България през идния летен сезон. Няма никакъв интерес и записвания към България по време на борсата, съобщи за профилирания уебсайт Станислав Пеев, шеф на „ Стенли травел “, който взе участие онлайн в събитието.

Основно презентациите са ориентирани към вътрешния туризъм в Русия за да не пътуват доста в чужбина. Най-големият интерес е към Гърция, гръцките острови, Кипър и Турция, акцентира Пеев.

Според него до момента в който не си решим вътрешните проблеми с неналичието на ваксини и слагането им на личния състав по Черноморието, няма да има съветски туристи, а евентуално и никакви западни посетители. Тези сигнали и терзания ги има и измежду съветските туроператори, и управляващи, разяснява той. В допълнение, буди боязън неналичието тук-там в COVID-отделенията на лечебните заведения.

Същото мнение изрече и Галин Георгиев, шеф на туроператора „ Солвекс “ и зам.-председател на Българската асоциация на туристическите организации (БАТА). Той също не чака отварянето на съветския пазар за летен сезон 2021. Компанията е измежду най-големите, които водят руснаци у нас. Според Георгиев ще стартират да идват само притежателите на парцели по морето. Те евентуално няма да бъдат спирани от съветските управляващи. Това обаче ще си проличи от първите полети на съветската самолетна компания S7, която стартира да оперира до Бургас от 28 март. От това дали самолетите ще бъдат цялостни, ще си проличи дали и притежателите на парцели изобщо ще идват този сезон, акцентира Георгиев. От юни се чака „ Аерофлот “ да стартира да реализира полети до Варна и Бургас.

Притокът на руснаци към България понижава по принцип през последните години преди международната пандемия от ковид. През 2019 година страната ни е посетена от 450 000 съветски туристи, което е спад от 12% по отношение на миналата година, демонстрират данните на Министерството на туризма. Руският пазар отпада на 8-мо място по брой туристи у нас. През 2018 година са пристигнали 511 000, като има спад от 8.3% по отношение на миналата година и заема 6-то място. През 2017 година са пристигнали над 557 000 съветски туристи, което е спад от 3.8% по отношение на 2016 година Те са заемали 5-то място. Причините за отлива са сложни – политически, обезценяването на рублата и визите, които би трябвало да вадят за България. В допълнение Владимир Путин ограничи пътуванията на руснаците към Европейски Съюз и ги принуди да почиват в Сочи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР