Международното разследване на свалянето на малайзийски пътнически самолет в Източна

...
Международното разследване на свалянето на малайзийски пътнически самолет в Източна
Коментари Харесай

Разследване за руска връзка за самолета в Украйна

Международното следствие на свалянето на малайзийски пътнически аероплан в Източна Украйна през 2014 година популяризира през днешния ден прихванати телефонни диалози сред върховен помощник на съветския президент Путин и проруски бунтовници, упреквани за нещастието.

Комуникацията е водена по кодирани телефони, предоставени от съветските служби за сигурност. Контактите са се засилили преди нещастието, лишила живота на 298 души. Двама водачи на самопровъзгласилата се Донецка национална република са говорили със съветника в Кремъл Владислав Сурков и със Сергей Аксьонов, назначеният от Русия водач на анексирания Крим.

Москва съобщи, че достоверността на диалозите не може да се удостовери и сложи разкритията в подтекста на " вълната от подправени вести " по случая. Разследващият екип разгласява и цяла серия телефонни номера и прикани очевидци да посочат участниците в диалозите.
Дейвид Нелсън, участник в следствието в Австралия: Разследващият екип търси очевидци, които да дадат информация кой е направлявал бунтовническото управление в Донецк и е наредил разполагането на комплекс Бук. Разбира се, интересуваме се и от екипа, обслужвал комплекса. Анди Крайг, следовател в Холандия: Индикациите за тесни връзки сред съветски държавни представители и управлението на Донецката национална република повдигат въпроса за допустимо присъединяване в разполагането на комплекса Бук, свалил полет Ем Ейч17. Комплексът Бук е от 53 Противовъздушна бригада, съветска военна част от Курск.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР