Международното пътуване е най-големият фактор за покачването на смъртността от

...
Международното пътуване е най-големият фактор за покачването на смъртността от
Коментари Харесай

Международното пътуване е най-големият фактор за покачването на смъртността от COVID-19

Международното пътешестване е най-големият фактор за покачването на смъртността от ковид . Това е

Авторите на проучването също са разкрили, че ограничението на интернационалното пътешестване по време на първата вълна от пандемията евентуално е направило разлика при разпространяването на ковид в Западна Европа, в това число и Англия. Ограничаването на интернационалното пътешестване е оказало най-голямо въздействие върху равнищата на смъртността.

В проучването са сравнявани данните от 37-те най-засегнати страни по време на първата вълна и разнообразни фактори, които засягат разпространяването на вируса, в това число интернационалното пътешестване, плътност на популацията, % на хората, които живеят в градски региони, възраст, междинен показател на телесна маса и тютюнопушене.

Изследователите са открили, че един милион интернационалните пристигания е обвързвано с 3,4% нарастване на смъртността от ковид по време на първата вълна.

Авторите считат, че тези открития са изключително значими при бъдещи епидемии , защото ограничението на интернационалните пътувания може да понижи смъртността.

Друг фактор, който играе значима роля, е равнището на ваксинираните с имунизацията БЦЖ (бацил на Калмeт-Герин или Bacille Calmette-Guerin) в страните. Той е обвързван с по-ниска смъртност, само че учените означават, че асоциациите им са слаби и са нужни спомагателни проучвания.

Ваксината против туберкулоза е основана преди 100 година

Откритията са оповестени в журнала BMJ Open.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР