Международното летище в Дубай съобщи, че остава най-натовареното за международни

...
Международното летище в Дубай съобщи, че остава най-натовареното за международни
Коментари Харесай

Летището в Дубай остава най-натовареното в света за международни пътувания

Международното летище в Дубай заяви, че о става най-натовареното за интернационалните пътувания в света, макар че през предходната година затвори една от пистите си за ремонт и самолетите на " Боинг " 737 Max бяха приземени , осведоми АП.
 „ Боинг” регистрира първата годишна загуба от 1997 година, 737 Max набъбна на $18 милиарда
„ Боинг ” регистрира първата годишна загуба от 1997 година, 737 Max набъбна на $18 милиарда

Общо разноските ще набъбнат до 18,6 милиарда $

Летището, дом на превозвача Emirates, е обслужило 86,4 милиона пасажери през 2019 година, което е с 6 милиона пасажери повече от летище " Хийтроу " в Лондон, което е на второ място. Но това е с 3% по-малко от 2018 година, когато 89,1 милиона пасажери са употребявали летището в Дубай.

За понижението летището показва няколко аргументи: затварянето на южната писта за 45 дни , банкрутът на индийската Jet Airways и приземяването на " Боинг " 737 Max. Нискотарифният транспортьор FlyDubai, следен от арабското държавно управление, употребява самолети " Боинг " 737 Max.
 Новият аероплан
Новият аероплан " Боинг 777X " приключи първия си тестов полет

Не се разкриват детайлности

За шеста поредна година интернационалното летище в Дубай е най-натовареното за интернационалните пътувания . Иначе като цяло най-натовареното летище в света е Хартсфийлд-Джаксън Атланта.

Припомняме, аероплан 737 Max на Етиопските авиолинии катастрофира малко след излитането си на 10 март 2019 година . Всички 157 души на борда починаха. Това беше втората злополука с новия аероплан 737 Max за по-малко от пет месеца, което принуди страните да приземят този модел самолети.

Първата злополука с новия аероплан се случи в Индонезия през октомври 2018 година , когато аероплан на Lion Air катастрофира в Яванско море. Загинаха всички 189 души на борда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР