Международното летище на популярния ваканционен остров Бали ще бъде отворено

...
Международното летище на популярния ваканционен остров Бали ще бъде отворено
Коментари Харесай

Добра новина! Отворят летището в Бали

Международното летище на известния ваканционен остров Бали ще бъде отворено в следобедните часове на сряда след близо тридневно спиране на работата поради вулканичната интензивност на Агунг, предава Франс прес.

„ Въздушното пространство ще бъде отворено “ в 15 часа (местно време) в сряда, оповестиха летищните управляващи. Но „ ние непрестанно ще следим обстановката на място ", бе уверението, обещано от тях.

Десетки хиляди туристи се оказаха блокирани на интернационалното летище на известния индонезийски остров Бали, откакто изригването на вулкана Агунг принуди управляващите да наложат краткотрайното му затваряне, считано от часовете след среднощ на 27 ноември. Мярката бе наложителна, откакто стана ясно, че пепелта, изхвърлена във въздуха след изригването на вулкана, е достигнала до въздушното пространство над летището.

Съгласно публикуваната до този миг информация, близо 60 хиляди души, искащи да изоставен Бали, са блокирани на острова, откакто са анулирани стотици полета. Самолетите, кацащи на Бали, бяха пренасочени към летищата в Джакарта, Сингапур и други градове в района.

В събота, 25 ноември, Агунг изригна за повторно в последната седмица. Вулканичната пепел се издигна на височина от три хиляди метра и засипа с тъничък пласт близко разположените обитаеми мести. Властите изтеглиха близо 40 хиляди души, живеещи в диапазон до осем километра от вулкана. Домовете си бяха принудени да изоставен обаче към 100 хиляди души. Експертите допускат, че и в идващите дни вулканът ще продължи да изхвърля пепел и газове, само че не изключват и изригването на лава.

Най-силното изригване на вулкана Агунг през XX век, довело до гибелта на повече от хиляда души, е от 1963 година Бали е известен ваканционен остров, който годишно се посещава от близо пет милиона туристи.

/ПИК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР