Международното летище Брашов-Гимбав в централна Румъния беше открито в края

...
Международното летище Брашов-Гимбав в централна Румъния беше открито в края
Коментари Харесай

Подигравахме им се, че са бедни, но вижте какво правят сега

Международното летище Брашов-Гимбав в централна Румъния беше намерено в края на предходната седмица, а първият аероплан с пасажери, който кацна на пистата, беше на националната самолетна компания ТАРОМ.

На церемонията по откриването на летището участваха ръководителят на Сената Николае Чука, ръководителят на Окръжния съвет на Брашов Адриан Вещя, препоръчан за министър на развиването в новото държавно управление, министърът на превоза Сорин Гриндяну и други публични лица. 

Летището е извънредно съвременно и е единственото в Югоизточна Европа, в което трафикът се следи и управлява посредством виртуална контролна кула, отбелязва " Аджерпрес ".

" Днес дружно претърпяваме миг на задоволство и огромна наслада: след доста десетилетия на очакване първият аероплан кацна на летище Брашов. Едно съвременно летище, което ние, окръжната администрация, построихме от нулата. Не се опасявам да кажа, че това е историческо събитие за нашия окръг, а за какво не и за Румъния “, написа на страницата си във Facebook Адриан Вещя.

От своя страна министърът на превоза Сорин Гриндяну изрази убеденост, че интернационалното летище в Брашов ще има трафик, който ще го трансформира в печелившо начинание.

" Това е 13-тото летище, управлявано от областен съвет. Уверен съм, че това е късметлийски номер и съм уверен, че летище Брашов в идващите години ще бъде летище с трафик, който ще го води в областта на рентабилността. Защото знам с какво се сблъскват другите летища, управлявани от локалните управляващи, и какъв брой се стараят да обезпечат трафик, тъй че да излязат на облага. Летищата нямат политически цвят, както нямат и автомагистралите, нито останалите типове превоз “, посочи Гриндяну на церемонията.

Полет на самолетната компания ТАРОМ, на борда на който се намираха ръководителят на Сената Николае Чука, министърът на превоза Сорин Гриндяну и посланиците на Англия и Франция в Букурещ, кацна в 8.10 часа на новото летище, маркирайки формалното му разкриване. Самолетът беше пилотиран от Каталин Прунариу, наследник на румънския космонавт Думитру-Дорин Прунариу, отбелязва Аджерпрес.

Това е първото летище, издигнато в Румъния през последните 50 години, се показва в формалния уебсайт на интернационалното летище Брашов-Гимбав. Аерогарата се намира в градчето Гимбав, на към 12 километра от Брашов. Проектът е на стойност към 70 милиона евро, а пистата е с дължина 2820 метра и широчина 45 метра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР