Международното издирване на До Куон - съосновател на сриналия се

...
Международното издирване на До Куон - съосновател на сриналия се
Коментари Харесай

Статутът на Сингапур като крипто рай е застрашен

Международното търсене на До Куон - съосновател на сриналия се криптооператор Terraform Labs, насочва вниманието към азиатския мегаполис Сингапур, чиято известност на крипто парадайс пострада след банкрута на няколко фонда за цифрови активи.

Не единствено, че компанията на Куон, чийто стейбълкойн terraUSD се срина през май, е записана в Сингапур, само че южнокорейските прокурори считат, че той е пътувал до града страна месец по-рано, оповестяват американските медии.

Миналата седмица Сингапур се появи в профила на Куон в Twitter като неговото настоящо местонахождение. Тогава той написа, че не желае да се скрие. В същото време от полицията на Сингапур показват, че Куон не е в града.

Случаят на съоснователя на Terraform Labs не е единственият сходен за Сингапур - град, който до неотдавна се приемаше за необятно отворена за цифровите активи дестинация - конкурентна на Дубай и Цюрих, написа Financial Times.
 Сингапур изостава от Хонконг в конкуренцията за център на благосъстоянието в Азия с близо 2 десетилетия
Сингапур изостава от Хонконг в конкуренцията за център на благосъстоянието в Азия с близо 2 десетилетия

Богатството на Сингапур е на половината на това, концентрирано в Хонконг през 2021 година

Криптомениджъри и специалисти показват, че растящият лист със кавги и сривове е опетнил репутацията на Сингапур, откакто чиновници акцентираха неговата непоклатимост, усъвършенствана регулация и удобно отношение към налозите като преимущества за фирмите и вложителите.

Някои от най-големите криптосривове могат да бъдат проследени през Сингапур, който притегли компании за цифрови активи от целия свят.

Three Arrows Capital, хедж фонд, който се срина през юни, започва активността си точно в Сингапур.

Регулаторът на мегаполиса порица Three Arrows за даване на погрешна информация и нарушение на избрани прагове за ръководство на активи. Органът добави, че проверява дали са настъпили спомагателни регулаторни нарушавания.

Hodlnaut - сингапурски заемодател, който получи лицензионно утвърждение от финансовия орган на Сингапур, спря тегленията и редуцира по-голямата част от чиновниците си по-рано тази година.

Сингапурската полиция не е разследвала срутва на terraUSD макар подадената тъжба, пишат локалните медии.

Binance - най-голямата криптоборса в света, се отхвърли от проектите си да трансформира града в център на криптоиндустрията, макар че нейният основен изпълнителен шеф Чанпън Жао живее там през по-голяма чат от 2021 година. Миналата година борсата също беше сложена в листата за на финансовия орган с предизвестия към вложителите.
 Крипто кредиторът Hodlnaut редуцира личен състав
И този крипто заемодател редуцира личен състав

Това разкрива полицейско разследване
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР