Международно военно учение на НАТО Saber Strike 2017 започна днес

...
Международно военно учение на НАТО Saber Strike 2017 започна днес
Коментари Харесай

Мащабни военни учения на НАТО започнаха в Латвия

Международно военно обучение на НАТО Saber Strike 2017 стартира през днешния ден в Латвия, съобщи ТАСС. Маневрите ще се организират до 15 юни и в тях ще бъдат включени повече от 2 хиляди души. Войниците са от прибалтийската република и от Италия, Норвегия, Литва, Англия, Полша, Словакия и Съединени американски щати.

Тържествена гала се състоя във военната база Адажи с присъединяване на командира на националните въоръжени сили на страната Леонид Калнинс.

Според известие на пресслужбата на Министерството на защитата, по време на учението ще се усъвършенства съдействието на въоръжените сили на страните-участнички, готовността и бойните качества, както и способността на съдружниците да реагират бързо при положение на заплаха.

Както към този момент сподели Калнинс, по време на маневрите ще се имитират действителни борби. Той увери, че тези маневри не са ориентирани против Русия.

" Ние не се фокусираме върху Русия. Ние работим върху тактики, които са нужни за отбрана на територията на Латвия. Нашата цел е доближаване, синхронизирани дейности с тактическо обмисляне, и възстановяване на уменията на всеки обособен боец, " сподели военният.

Упражненията Saber Strike се организират годишно, а от 2010 година са под управлението на въоръжените сили на Съединени американски щати в Европа.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР