Международно признатото правителство на Либия поиска днес помощ от пет

...
Международно признатото правителство на Либия поиска днес помощ от пет
Коментари Харесай

Правителството на Либия поиска военна помощ от пет приятелски страни

Международно приетото държавно управление на Либия изиска през днешния ден помощ от пет другарски страни за отбиване на офанзивата на маршал Халифа Хафтар против Триполи, съобщи Франс прес, в петък.

Правителството в Триполи упорства за използването на съглашения в областта на защитата, подписани със Съединени американски щати, Англия, Италия, Алжир и Турция. Либийският министър председател Файез Сарадж изпрати писма до водачите на петте страни с искане за военна помощ.

Призивът бе насочен ден, откакто управляващите в Триполи оповестиха, че подписаното с Турция съглашение ще бъде приложено, което основава опция за по-директна намеса на Анкара в Либия.

Целта е да бъде отблъсната експанзията на всички групировки, които работят без позволението на страната, да бъде съхранен публичният мир и да бъде обезпечена стабилността на Либия, се споделя в изказване на основаното в Триполи Правителство на националното единодушие.

Файез Сарадж прикани петте съюзни страни да сътрудничат на държавното управление му в битката с терористични организации като " Ислямска страна " и Ал Каида.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР