Международно престижно гостуване ще озари сцената на независимото пространство за

...
Международно престижно гостуване ще озари сцената на независимото пространство за
Коментари Харесай

Слънчева линия от Иван Вирипаев играят за първи път у нас латвийски актьори

Международно влиятелно посещение ще озари сцената на самостоятелното пространство за просвета Yalta Art Room на 17 май, научи ДУМА от домакините. Актьорите Мария Данилюк и Андрис Булис от самостоятелната продуцентска компания " KatlZ Riga ", Латвия, ще играят пред българската аудитория спектакъла " Слънчева линия " по едноименната пиеса от Иван Вирипаев. Идеята и режисурата са на Евгения Шерменьова. Представлението ще се играе на съветски език със надписи. Не се предлага за лица под 18 години.
" Слънчева линия " прави фена очевидец на подиуми от един фамилен живот. Пряк очевидец и участник в протичащото се на сцената е публиката. Съпрузите са в интервал на рецесия в връзките си и търсят вид, с цел да останат дружно, само че вечерта, вместо всеки да отиде в стаята си, четиридесетгодишните съпрузи Барбара и Вернер остават в кухнята, където стартира безкрайният им диалог за разбирателството, което са изгубили за седем години брак.
Ролите на съпрузите извършват Андрис Булис - артист от спектакъл " Dailes " - Рига (работил и с режисьора Ал. Морфов в Рига), и актрисата Мария Данилюк, почнала своята кариера в Руския спектакъл " Михаил Чехов " в Рига, където извършва основната роля в " Уроци по персийски " в мемориала Жанис Липке през 2018 година, взе участие в доста съветски кинопродукции. Евгения Шерменьова (Москва) е приключила продуцентство в ГИТИС, а по-късно е работила в МХАТ и Центъра " Майерхолд ". Била е шеф на фестивала за нов европейски спектакъл NET и други значими фестивали. Била е зам.-министър на културата в държавното управление на Москва. През 2015 година напуща Русия и се реалокира в Латвия.
Ден след гостуването в София, екипът ще бъде част от Фестивала на дребните форми и интернационалния фестивал NETА във Враца.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР