Международно издирван член на Ислямска държава, обвинен в убийството на

...
Международно издирван член на Ислямска държава, обвинен в убийството на
Коментари Харесай

Международно издирван член на Ислямска държава беше арестуван в Калифорния

Международно търсен член на Ислямска страна, упрекнат в убийството на иракски служител на реда, е хванат в Сакраменто, Калифорния. Отрядът за битка с тероризма на ФБР го арестува след издадена иракска заповед за арест и искане за екстрадиция.

45-годишният Омар Амийн е интернационално търсен, поради убийството на полицейски чиновник в Ирак през 2014 година

Амийн се е подвизавал в град Рава, Ирак като част от въоръжените групи на Ислямска страна, и откакто организацията закупи контрола над града на 21 юни 2014 година, се е отправил към дома на служителя на реда. Заедно със свои съидейници той е прострелял служителя на реда.

Твърди се, че Амийн е изпразнил целия пълнител в жертвата, до момента в който е била на земята.

Смята се, че обвиненият е член освен на Ислямска страна, само че и на терористичната формация " Ал Кайда " в Ирак. Той е изпълнявал разнообразни задания за групите, в това число и за основаването на самоделни взривни устройства.

След хипотетичния случай Амийн се реалокира в Сакраменто, Калифорния и ловко прикрива връзките си с терористичните организации, като в Съединени американски щати той даже е потърсил статут на емигрант и е подал документи за зелена карта.

Иракската заповед за арест против него е издадена на 16 май тази година.

" В сходство със отговорностите си по контракта с Ирак и въз основа на настояването за екстрадиция Съединените щати подадоха правосъден иск в Сакраменто, с цел да получат заповед за арест на Амийн ", се споделя в известието на департамента по правораздаване.

Днес Амийн ще би трябвало се яви в съда в Сакраменто, с цел да чуе присъдата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР