Международният валутен фонд влезе в сблъсък със САЩ за търговията,

...
Международният валутен фонд влезе в сблъсък със САЩ за търговията,
Коментари Харесай

МВФ влезе в сблъсък със САЩ за търговията

Международният валутен фонд влезе в конфликт със Съединени американски щати за търговията , написа " Гардиън ".

По време на панел на Световния стопански конгрес в Давос шефът на фонда Кристалина Георгиева разкритикува въздействието на комерсиалните войни върху международната стопанска система.

Растежът е " болнав " , което принуди Международния валутен фонд да ореже прогнозите си за икономическия растеж, сподели тя.

Международният валутен фонд ще продължи да лобира за търговия , акцентира Георгиева.

Исторически ние знаем, че търговията е положително нещо за растежа , положително за трудовия пазар, положително за хората с ниски приходи във всички страни, продължи шефът на МВФ.

Финансовият министър на Съединени американски щати Стивън Мнучин отвърна. Той разгласи, че не би трябвало да използваме прочувствен език като " мир " , когато приказваме за търговия.

За мен става въпрос за свободна, обективна и уравновесена търговия, за отваряне на пазарите по света. Америка се пробва да събори комерсиалните бариери, обоснова се той.
 МВФ предвижда закъснение на международната стопанска система поради глобите на Съединени американски щати и други фактори
МВФ предвижда закъснение на международната стопанска система поради глобите на Съединени американски щати и други фактори

Това предизвестие насочи Международният валутен фонд (МВФ) в полугодишната си прогноза

Не става дума за издигане на берлински стени ...Искаме другите хора да съборят техните берлински стени, акцентира Мнучин.

На панела взе участие и финансовият министър на Англия Саджид Джавид, който е на форума, макар че министър председателят Борис Джонсън забрани на английски министри да участват.

Мнучин сподели, че Съединени американски щати са разочаровани, че не са първи на опашката за комерсиално съглашение с Англия.

Знам, че очаквате да сключим ново комерсиално съглашение със Съединени американски щати. Това е огромен приоритет за нас тази година. Вие казахте, че ще го извършите по едно и също време с нас и Европа. Малко съм отчаян. Мислех, че ние сме първи, оплака се Мнучин.

Джавид съобщи, че Англия буйно има вяра в свободната търговия . Според него Лондон може да подписа всеобхватно съглашение с Европейски Съюз до края на тази година.

Финансовият министър на Англия разгласи, че страната му възнамерява да вкара дигитален налог през април.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР