Международният валутен фонд призова представителите на международната общност да помогнат

...
Международният валутен фонд призова представителите на международната общност да помогнат
Коментари Харесай

МВФ иска да помогне на Ливан след взрива, но призова за реформи

Международният валутен фонд прикани представителите на интернационалната общественост да оказват помощ на Ливан след гърмежа, лишил живота на над 130 души и ранил към 5000, само че акцентира, че Ливан би трябвало да се ангажира с промени, съобщи ДПА.

"След ужасната покруса в Ливан е време за национално единение - за превъзмогване на това злополучие и за справяне с дълбоката социално-икономическа рецесия, с която се сблъсква страната ", съобщи ръководителят на МВФ Кристалина Георгиева.
Разговорите сред МВФ и представителите на ливанските управляващи за икономическата рецесия бяха забуксували още отпреди гърмежа поради вътрешни различия в ливанското управление.

Ливан страда от инфлация и всеобща безработица и има потребност от избавителна стратегия, която евентуално ще коства няколко милиарда $.

"От значително значение е да излезем от задънената улица в разискванията по основните промени и да изготвим стратегия за възстановяване на икономическата конюнктура и да осигурим отчетност и доверие в бъдещето на страната ", сподели Георгиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР