Международният валутен фонд предупреди, че в Близкият изток и Северна

...
Международният валутен фонд предупреди, че в Близкият изток и Северна
Коментари Харесай

МВФ: Социалните вълнения заплашват икономическото възстановяване на Близкия Изток

Международният валутен фонд предизвести, че в Близкият изток и Северна Африка може да се върнат обществените безредици поради " нежния " прогрес на стопанските системи с ниски приходи.

Регионът, който включва арабските страни и Иран, означи през 2020 г спад на действителния Брутният вътрешен продукт с 3,2 % поради ниските цени на петрола и необятното блокиране в опит да се спре разпространяването на ковид.

Но с бързите темпове за имунизация, изключително в богатите на петрол страни от Персийския залив, МВФ предвижда, че растежът на Брутният вътрешен продукт тази година ще се увеличи до 4,1%.
 Защо бедните страни ще тъпчат на едно място години наред? Защо бедните страни ще тъпчат на едно място години наред?
Икономическият напредък в по-бедните страни вероятно ще бъде под предепидемичните упования за години напред. Причини за това ще бъдат го...

" Регионът минава през възобновяване през 2021 година От началото на годината виждаме прогрес в икономическите резултати ", сподели Джихад Азур - шеф за Близкия изток и Централна Азия в МВФ.

Но " това възобновяване не е еднообразно във всички страни. То е нестабилно и неравномерно заради разликите във имунизацията... и геополитическото развиване ", съобщи той пред AФП.

В отчета на МВФ се показва, че въпреки вероятностите за стопанските системи - експортьори на нефт да се усъвършенстват с по-високите цени на нефта, страните с ниски приходи и засегнатите от рецесията стават очевидци на „ нежно “ възобновяване.

Азур предизвести за " повишаване на обществените безредици " през 2021 година, които " биха могли да се усилят в допълнение заради повтарящи се талази от зараза, ужасни стопански условия, висока безработица и цени на храните ".

Алжир, Ирак, Ливан, Судан и други страни през последните месеци станаха очевидци на митинги, в които участваха хиляди ядосани жители, настояващи за по-добри работни места и услуги.
 МВФ: Правителствата би трябвало да „ калибрират “ разноските МВФ: Правителствата би трябвало да „ калибрират “ разноските
След като предходната година дългът набъбна в изискванията на пандемия, в този момент държавните управления би трябвало да се погрижат за " калибриране " на разноски...

Миналата безработицата в Близкия Изток и Северна Африка се е нараснала с 1,4 % до 11,6 %, което надвишава равнищата по време на международната финансова рецесия и шока в цените на петрола през 20142015 година, заяви МВФ.

МВФ предизвести за дълготраен риск от неравномерно възобновяване, което може да докара до „ трайно разширение на съществуващото благосъстояние, приходи и обществени разлики и в последна сметка до по-слаб напредък и по-малко приобщаващи общества “.

Смята се, че към седем милиона души повече в района са навлезли в последна беднотия през интервала 2020-2021 година спрямо предризисните прогнози, твърди МВФ.

Междувременно се предвижда, че инфлацията в района ще се усили до 12,9% през 2021 година по отношение на 10,4% през предходната година, като в някои страни ще се покачат цените на храните и силата, преди да спадне до 8,8 % през 2022 година

" Неравенствата се усилват. Нискоквалифицираните, младите, дамите и служащите мигранти са наранени най-вече от пандемията, както и по-малките компании, изключително тези в сензитивните към контакти браншове ", се споделя в отчета.
 Кристалина Георгиева развя знамето на успеха Кристалина Георгиева развя знамето на успеха
Изпълнителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) организира независимо чуване по отношение на публикуването през септември на...

Според интернационалния заемодател, корпоративният бранш се е възстановил до равнища преди пандемията, само че по-малките компании и тези в " сензитивните към контакти браншове " изостават.

В отчета се показва, че 15 до 25% от компаниите може да се наложи да бъдат преструктурирани или премахнати.

В Ливан продължаващият спад на цената на валутата погуби очакванията, ч образуваното предишния месец държавно управление може да спре икономическата рецесия, която Световната банка дефинира като една от най-лошите от средата на XIX век.

Близо 80%от популацията на Ливан живее под прага на бедността.

" Фондът към този момент е почнал механически полемики с управляващите за създаване на рамката за оказване на възможна помощ от страна на МВФ за Ливан ”, сподели Азур, който е някогашен ливански финансов министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР