Международният валутен фонд одобри пакет помощи на стойност 50 млрд.

...
Международният валутен фонд одобри пакет помощи на стойност 50 млрд.
Коментари Харесай

МВФ одобри официално 50 млрд. долара помощ за закъсалата Аржентина


Международният валутен фонд утвърди пакет помощи на стойност 50 милиарда $, предопределен за изпадналата в дълбока икономическа рецесия Аржентина, съобщи Агенция Франс Прес.

В сряда Изпълнителният съвет на Фонда публично утвърди постигнатото по-рано този месец съглашение с държавното управление на латиноамериканската страна. Отпускането на средствата има за цел да помогне на Аржентина да се пребори с галопиращата инфлация, обезценяването на локалната валута и бюджетния недостиг.

Аржентина има намерение да употребява първия транш от помощта на стойност 15 милиарда $, с цел да подкрепи бюджета, а останалите 35 млн. $ ще бъдат употребявани единствено при положение, че възникне непредвидена обстановка, оповестяват от МВФ.

„ Днешното утвърждение е ясно доказателство за доверието на интернационалната общност в проекта за решителни промени на аржентинското държавно управление, подсилен от Фонда “, съобщи пред кореспонденти Кристин Лагард, която е отпред на МВФ от 2011 година

В отговор на решението на президента на Аржентина Маурисио Макри да се обърне за поддръжка към МВФ, гражданското общество в страната провежда многолюдни митинги, а профсъюзите заплашиха със протестни дейности.

Латиноамериканската страна има горчив опит от „ помощта “ на МВФ от преди 17 години, за която доста аржентинци считат, че в допълнение е утежнила тогавашната икономическа рецесия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР