Международният валутен фонд обяви, че отпуска 50 млрд. долара за

...
Международният валутен фонд обяви, че отпуска 50 млрд. долара за
Коментари Харесай

МВФ отпуска 50 млрд. долара за страните, засегнати от коронавируса

Международният валутен фонд разгласи, че отпуска 50 милиарда $ за страните, наранени от ковид, съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева.

„ МВФ може неотложно посредством своите механизми за незабавно финансиране да отпусне 50 милиарда $ за страни с ниски приходи и нововъзникващи пазарни стопански системи, които не изискват пълноценни стратегии за подкрепяне от Фонда ", уточни тя.

Георгиева дефинира огнището на ковид като сериозна опасност за международната стопанска система, като уточни нуждата от съгласуваност при справяне с следствията от разпространяването на вируса. Една трета от близо 190-те страни-членки на МВФ към този момент са наранени от епидемията.

„ Знаем, че заболяването се популяризира бързо, като над една трета от нашите членове са наранени непосредствено. Това към този момент не е районен проблем. Това е световен проблем, изискващ световен отговор. Знаем, че епидемията в последна сметка ще се отдръпна, само че към момента не знаем какъв брой бързо ще се случи това “, сподели Георгиева.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР