Международният валутен фонд (МВФ) съобщи в сряда, че неговият Изпълнителен

...
Международният валутен фонд (МВФ) съобщи в сряда, че неговият Изпълнителен
Коментари Харесай

МВФ иска да отпадне правилото за възрастта заради Кристалина Георгиева

Международният валутен фонд (МВФ) заяви в сряда, че неговият Изпълнителен съвет е предложил да отпадне възрастовата граница за поста ръководещ шеф на фонда. Това е належащо, с цел да може Кристалина Георгиева, която е номинирана от Европейския съюз за поста, да бъде утвърдена, заяви Ройтерс.

24-членният Изпълнителен съвет на МВФ предложи смяната да бъде одобрена от Управителния съвет на МВФ, включващ представители на всичките 189 страни членки на Фонда. Така МВФ ще последва образеца на Групата на Световната банка, в която няма възрастово ограничаване.

Сега разпоредбите на МВФ изискват ръководещите шефове да бъдат под 65 години, когато встъпят в служба и не могат да продължат да я заемат откакто навършат 70 години.

Кристалина Георгиева, която си взе отпуск като основен изпълнителен шеф на Световната банка, навърши 66 години на 13 август.

Директорите на МВФ предлагат също да се отстрани правилото, съгласно което след навършване на 70 години ръководителят на МВФ би трябвало да напусне поста си, съобщи Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР