Международният валутен фонд (МВФ) ревизира прогнозата си за ръста на

...
Международният валутен фонд (МВФ) ревизира прогнозата си за ръста на
Коментари Харесай

МВФ занижи прогнозата си за растежа на световната икономика

Международният валутен фонд (МВФ) ревизира прогнозата си за растежа на международната стопанска система и чака за 2020 година той да е по-нисък от плануваното до момента, написа БГНЕС.
Въпреки че забавянето на растежа на международната стопанска система отслабва, възобновяване ще бъде постепенно през 2020 година, споделят от организацията.
МВФ разгласява регулярната тримесечна прогноза и разгласи, че чака растеж на международната стопанска система от 3,2%. В отчетът от октомври 2019 индикаторът беше 3,3%.
Все отново данните демонстрират, че 2020 година ще е малко по-добра от 2019 година, когато беше регистриран растеж от 2,9%.
Директорът на МВФ Кристалина Георгиева показа данните в Давос, ден преди началото на 50-я стопански конгрес в града, който стартира  днес, 21 януари. Според Георгиева, данните допускат позитивна наклонност в интернационалната търговия и индустриалното произвеждане.
Все отново Кристалина Георгиева посочи, че икономическият напредък е уязвим от редица фактори, като митингите в огромен брой страни, последното усилване на напрежението сред САЩ и Иран и продължаващата комерсиална война сред Вашингтон и Пекин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР