Международният валутен фонд (МВФ) постигна споразумение с Украйна за нова

...
Международният валутен фонд (МВФ) постигна споразумение с Украйна за нова
Коментари Харесай

Ново споразумение между МВФ и Украйна

Международният валутен фонд (МВФ) реализира съглашение с Украйна за нова стратегия за заем от 5,5 милиарда $, сподели ръководителят на фонда Кристалина Георгиева.
Георгиева съобщи това след извършени телефонни диалози с украинския президент Зеленски, заяви РИА Новости.
" С наслаждение означавам, че чиновниците на МВФ реализираха съглашение с управляващите на Украйна по отношение на политика, която ще бъде в основата на ново тригодишно съглашение за разпределяне на заеми за 4 милиарда единици специфични права на тираж (5,5 милиарда $ – бел. ред.). Това съглашение ще би трябвало да бъде утвърдено от управлението на МВФ и Съвета на шефовете ", гласи изказване на Георгиева.
" Президентът Зеленски и аз се съгласихме, че икономическият триумф на Украйна зависи сериозно от укрепването на върховенството на закона, подобряването на правосъдната система и намаляването на ролята на специфични ползи в стопанската система. Ние се съгласихме, че е значимо да защитим триумфите, реализирани в изчистването на банковата система, и възобновяване на огромни загуби за данъкоплатците заради метаморфоза на банките ", сподели Георгиева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР