Международният валутен фонд (МВФ) е готов на компромис по отношение

...
Международният валутен фонд (МВФ) е готов на компромис по отношение
Коментари Харесай

Лагард със страхотна финансова новина за Гърция!

Международният валутен фонд (МВФ) е подготвен на компромис във връзка с гръцкия дълг. Управляващият шеф на Фонда Кристин Лагард споделя в извънредно изявление, че ще даде още малко време на кредитори на Гърция, с цел да бъде открит излаз от патовата обстановка, написа " Български вести ".

От думите й пред изданието обаче излиза наяве, че институцията не се отмята от позициите си до момента. МВФ е на мнение, че би трябвало да бъде направено облекчение на гръцките отговорности. На този вид обаче се опълчва Германия.

Заради този спор Атина не може да получи идващия транш по третата избавителна стратегия, макар че институциите признават, че страната е направила нужните промени. МВФ съобщи на няколко пъти, че няма да остане в програмата, без да има изясненост за гръцкия дълг. Берлин не разрешава облекчение на дълга, само че и не желае Фондът да напусне избавителната стратегия за Гърция.

Гърция би трябвало да получи 7,5 милиарда евро преди началото на юли, когато изтичат периоди за погасяване на остарели отговорности. Страната няма задоволително средства, с цел да се разплати с кредиторите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР