Международният валутен фонд е обезпокоен от прекалената волатилност на биткойна,

...
Международният валутен фонд е обезпокоен от прекалената волатилност на биткойна,
Коментари Харесай

МВФ: Време е биткойнът да бъде обсъден на глобално ниво

Международният валутен фонд е смутен от прекомерната волатилност на биткойна, както и от неговата известност измежду нарушителите и терористите. Представители на организацията приканват колкото е допустимо по-бързо да стартира диалог от интернационално равнище по отношение на криптовалутите. Събитие от сходен жанр може да стане срещата G20 през месец март.
Миналата година курсът на биткойна набъбна с 1500%, само че при започване на тази година внезапно спадна. Според представителя на МВФ Гери Райс, сходни скокове са неподходящи за вложителите в криптопазара.

МВФ признава, че от криптовалутите може да има изгода, да вземем за пример като по-ефективно платежно средство. Но в това време те постоянно се употребяват за пране на пари, финансиране на терористи и за шикалкавене. Според Райс, регулаторните органи на всички страни би трябвало да се обединят и да престанат да пренебрегват криптопазара. Всичко би трябвало да стане на интернационално равнище.

За сходно разискване към този момент са подготвени Германия и Франция, като и двете страни имат намерение да предизвикват разискването по време на G20 в Аржентина.

В края на предходната година Кристин Лагард, която е отпред на МВФ съобщи, че появяването на криптовалутата е симптом за световни промени на финансовия пазар, които към този момент не могат да бъдат пренебрегнати.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР