Международният туризъм се е свил със 70% през първите 8

...
Международният туризъм се е свил със 70% през първите 8
Коментари Харесай

Световният туризъм се е свил с цели 70 %

Международният туризъм се е свил със 70% през първите 8 месеца на 2020 година поради ограниченията против новия ковид, оповестяват от Световната туристическа организация (СТО) във вторник, представени от AFP, предава БГНЕС. 
Пиковият летен сезон на Северното полукълбо е унищожен от рестриктивните мерки за пътешестване, като идващите туристи са намалели с 81 % през юли и с 79 % през август, се споделя в изказване на основания в Мадрид орган на Организация на обединените нации.
Имаше 700 милиона по-малко пристигания сред януари и август, в сравнение с през същия интервал на година по-рано, което докара до загуба на доходи от 730 милиарда $ – като този спад е повече от 8 пъти по-гоям от записания след икономическата рецесия от 2009 година, се прибавя в известието.
 Хотелиери от цялостен Европейски Съюз: Всъщност, ние сме в реанимация Хотелиери от цялостен Европейски Съюз: Всъщност, ние сме в реанимация
Представители на туристическия бранш в Европейски Съюз са извънредно загрижени от въведените ограничаващи ограничения заради ускореното публикувани...
„ Този невиждан спад има трагични обществени и стопански последствия и излага милиони работни места и предприятия на риск “, съобщи в изказване ръководителят на СТО Зураб Пололикашвили.
Азиатско-тихоокеанският район, който беше обиден първо от пандемията, означи максимален спад в идващите от порядъка на 79 %.
Следват го Африка и Близкия изток с 69% спад, Европа с 68% по-малко интернационалните гости и Америка, където идващите са намалели с 65%.
Докато спадът в Европа през лятото беше по-малко мощен, в сравнение с в други райони - 69 % през август, новите ограничавания за пътешестване, наложени за битка с втората вълна от инфекции с Covid-19, в този момент ограничиха възобновяване, съобщи органът на Организация на обединените нации.
СТО предвижда, че интернационалните туристически пристигания ще спаднат със 70 % за 2020 година като цяло и няма да се възстановят преди края на 2021 година
 Министърът на туризма: Българите ще спасят зимния сезон у нас Министърът на туризма: Българите ще спасят зимния сезон у нас
" Ние, сами българите, спасихме нашия летен сезон, като подпомогнахме туристическия бранш. Така ще си помогнем и за зимния сезон. Бълга...
Около един на всеки пет специалисти, съветвани от органа, виждат отскок едвам през 2022 година
През 2019 година интернационалните туристически пристигания са се нараснали с 4,0 % до 1,5 милиарда, като Франция е най-посещаваната страна в света, следвана от Испания и Съединени американски щати.
Последният път, когато интернационалните туристически пристигания означават годишен спад, е през 2009 година, когато международната икономическа рецесия докара до понижение с 4,0%.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР