Международният трибунал на ООН по морско право постанови Русия да

...
Международният трибунал на ООН по морско право постанови Русия да
Коментари Харесай

Международен трибунал разпореди Русия да освободи задържаните украински моряци

Международният арбитражен съд на Организация на обединените нации по морско право постанови Русия да освободи трите украински кораба и 24-мата арестувани украински моряци. Няма причина, обаче, Москва да не продължи с следствието или да заведе нови наказателни каузи по проблема, заключиха магистратите. Как реагираха Москва и Киев - в идната минута.

 © БГНЕС
Заседанието на Трибунала се организира в Хамбург. Две от настояванията на Киев бяха задоволени.
Джин-Хйон Пейк, арбитър в трибунала на Организация на обединените нации по морско право: С 19 на един гласа, беше решено Русия неотложно да освободи трите украински кораба и да ги върне на Украйна. С 19 на един гласа, Украйна и Русия да се въздържат от каквито и да били дейности, които биха могли да доведат до изостряне на напрежението в без това комплицираната обстановка в Керченския пролив.
Но третото - за преустановяване на наказателните каузи, не беше подкрепено. В Киев дефинираха решенията като същинска победа и обявиха, че чакат бързото им осъществяване от страната на Русия. Москва за следващ път повтори тезата си, че Трибуналът на Организация на обединените нации по морско право няма юрисдикцията да се произнася по проблема в Керченския пролив

 Военен конфликт в Черно море за първи път от 2008 година Военен конфликт в Черно море за първи път от 2008 година
Военен конфликт в Черно море сред Русия и Украйна. Инцидентът близо до анексирания от Русия Крим провокира остри интернационалните реакции и опасения от...

През ноември предходната година три украински кораба се пробваха да мината от там, само че бяха пленени от съветската брегова защита, а екипажите им - задържани и изправени на съд за нарушаване на границата.

Русия анексира украинския полуостров Крим през 2014 година, само че дейностите на съветските управляващи бяха избрани като противозаконни от Украйна и от огромна част от интернационалната общественост. В края на юни Трибуналът чака отчетите на Москва и Киев по „ керченския случай “.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР