Международният съюз по биатлон утвърди нова дисциплина в програмата на

...
Международният съюз по биатлон утвърди нова дисциплина в програмата на
Коментари Харесай

Ще гледаме нова дисциплина в биатлона

 Шампион в биатлона се прободе в прасеца
Международният съюз по биатлон утвърди нова дисциплинираност в програмата на Световната купа - общ старт с присъединяване на 60 състезатели. Това взеха решение делегатите на конгреса на ИБУ, който се организира в хърватския град Пореч.

Биатлонистите в общия старт ще започват по едно и също време, само че едната половина от тях ще извършват първата пукотевица след първата обиколка, а втората половина - след втората. След това гонката продължава по общоприетите правила. Новата дисциплинираност ще се организира за първи път в границите на старта за Световната купа в Италия през март 2019 година.

Правилата на класическия всеобщ старт с 30-те най-хубави биатлонисти от предходните надпревари остават непроменени. На конгреса бяха направени ремонти в регламента на самостоятелните гонки.

При неподходящи атмосферни условия като дъжд, високи температури и други, наказването за пропусната цел ще бъде не една минута, а 45 секунди. Освен това, дистанцията на самостоятелния старт се редуцира при мъжете от 20 на 15 километра, а при дамите от 15 на 12,5 километра.

На конгреса беше отхвърлено предлагането на изпълкома да бъде увеличена двойно санкцията за националните федерации за нарушаване на антидопинговите правила. Предложението на изпълкома бе за три типа санкции - първата да се усили от 50 на 100 хиляди евро, втората от 75 на 150 хиляди, а третата - от 100 на 200 хиляди евро. Предложението бе отхвърлено, защото не събра 2/3 от гласовете на делегатите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР