Международният съюз по биатлон (UBU) извести Българска федерация по биатлон,

...
Международният съюз по биатлон (UBU) извести Българска федерация по биатлон,
Коментари Харесай

Карантина в лагера ни по биатлон

Международният съюз по биатлон (UBU) извести Българска федерация по биатлон, че има инфектиран български играч с ковид. Става въпрос за състезателката ни Десислава Стоянова.

В петък тя се причисли към българските национали в Контиолахти. Тя стартира по-късно подготовка за сезона, като задачата й в този момент бе да помогне на женския ни състав в щафетата при гонене на олимпийски квоти за Пекин 2022. Преди време Стоянова е прекарала корона вирус,симптомите са отшумели, само че в този момент тестът й от през вчерашния ден във Финландия наново е индикирала съществуване на вируса.

" Преди да отпътува от България Десислава мина нов тест и той бе негативен. В това отношение БФ биатлон е спазила прецизно наредбите, само че не щеш ли в Контиолахти пробата й още веднъж се оказва позитивен, " разяснява Екатерина Дафовска, президент на БФ биатлон.

По тази причина Стоянова е сложена под карантина от IBU и финландските управляващи до 5 декември 2020 година Под карантина за една седмица е подложен и Димитър Герджиков, което ще го попречва от присъединяване в днешния спринт за Световната купа.
 Зографски отпадна в Рука
Зографски отпадна в Рука

Завърши на 37-ото място
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР