Международният съвет за чистота на транспорта (ICCT) е базиран в

...
Международният съвет за чистота на транспорта (ICCT) е базиран в
Коментари Харесай

Статистика скара еколозите и автомобилни експерти

Международният съвет за непорочност на превоза (ICCT) е основан в Уилмингтън (САЩ) и изледва въздействието на автомобилните технологии върху околната среда. Именно той е измежду организациите, които през 2015 година подадоха сигнал до управляващите и по този начин се стигна до абсурда с манипулираните дизелови мотори на Volkwagen.

Експертите от IСCT обаче не стопират дотук и в този момент приготвиха ново проучване, в което вземат участие учените от университетите " Джордж Вашингтон " и Боулдър (Колорадо). В него те преглеждат вредите, нанасяни от нездравословните частици с размер 2,5 микрона и озона. В случая е доста значим размерът от 2,5 микрона, защото те остават в белите дробове на хората.

Според новото проучване на учените, точно твърдите частици и озона провокират 43 000 преждевременни смъртни случая единствено в Германия, което е доста над междинния индикатор за Европейски Съюз. Това изказване незабавно беше оспорено от специалисти, до момента в който екологичните организации го употребяват като средство за искане на още по-големи ограничавания на колите с мотори с вътрешно горене.

В доклада на ICCT се твърди, че годишно 3,4 млн. души по света умират от замърсяване на въздуха, защото то предизвиква болести като инсулт, инфаркт и диабет. Твърди се, че единствено през 2015 година твърдите частици и озона, създавани от транспортния бранш е довел до гибелта на 385 000 индивида.

Освен колите щета предизвикват селското стопанство, електростанциите, заводите и системите за отопление. При превоза казусът не е единствено в придвижването на колите, само че и от остатъците от автомобилни гуми, които се получават поради тяхното търкане в пътя, а също по този начин и от веществата, отделяни от спирачките. 

В проучването не се показва каква е вредата от озона. Резултатите от него бяха гневно оспорени от специалисти в Германия, които се борят за понижаване на ограничавания на дизеловите мотори в огромни градове. Те са безапелационни, че сходни числа не са действителни и са извадени от подтекста. Като образец те показват, че обувките също се търкат в повърхността и отделят нездравословен прахуляк, която хората след това дишат.

Институтът по химия " Макс Планк " в Майнц също не се съгласи с изказванията на американските учени. Негово проучване твърди, че годишно 120 000 души умират единствено в Германия от отрицателното влияние на нездравословните частици. Около 45% от тях обаче се дължат на селското стопанство, а не на автомобилния превоз. По нездравословни от него са също електроцентралите и системите за отопление.

 

automedia.investor.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР