Международният съвет на летищата (CIA) и Международната асоциация за въздушен

...
Международният съвет на летищата (CIA) и Международната асоциация за въздушен
Коментари Харесай

Предложение за пътуващи със самолет: Тестове за COVID-19, вместо карантина

Международният съвет на летищата (CIA) и Международната асоциация за въздушен превоз (IATA) приканват за унищожаване на карантините и вместо това да се правят систематични проби за пътуващи на COVID-19 , оповестява БГНЕС. Двете организации означиха, че затварянето на въздушния трафик заради ограничавания, наложени за попречване на разпространяването на COVID-19, е оказало пагубно влияние върху заетостта, защото към 4,8 милиона работни места в бранша са изгубени или са застрашени.
" Правителствата би трябвало да си сътрудничат за унищожаване на карантинните ограничавания и рестартиране на въздушния превоз ", обявиха Централно разузнавателно управление на САЩ и IATA в взаимно изказване. „ Систематичният метод към тестването за COVID-19 ще обезпечи ефикасен метод, който ще даде на държавните управления увереността да отворят още веднъж границите без карантина “, прибавиха двете организации от авиоиндустрията. Генералният шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Луис Фелипе де Оливейра съобщи, че летищата и самолетните компании са обединени в убеждението, че поредният метод към тестването на пътуващите ще помогне да се възвърне доверието им, да се избегне затварянето на граници и да се отстрани непреодолими карантинни ограничения , които попречват същинските старания на бранша да се възвърне.
 Мария Габриел е под карантина Мария Габриел е под карантина
Българският еврокомисар Мария Габриел е сложена под карантина поради контакт със инфектиран с ковид. Тя разгласи това в профила си в...
От своя страна Александър де Жуняк, общоприет шеф и основен изпълнителен шеф на IATA, организация, която групира 80% от самолетните компании, съобщи, че „ систематичното тестване е от основно значение за възобновяване на полетите. Това е от значително значение, защото милиони работни места зависят от авиацията ", добави той.
Междувременно, IATA съобщи, че самолетните компании по света са изправени пред разноски от 77 милиарда $ през втората половина на 2020 година Така, че до края на годината те се нуждаят от спомагателна финансова помощ от държавните управления.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР