Международният съдия Стефан Апостолов ще пропусне почти целия пролетен полусезон

...
Международният съдия Стефан Апостолов ще пропусне почти целия пролетен полусезон
Коментари Харесай

Стефан Апостолов ще пропусне почти целия пролетен полусезон в efbet Лига

Международният арбитър Стефан Апостолов ще пропусне съвсем целия пролетен полусезон в efbet Лига поради сериозна травма, заяви ръководителят на Съдийската комисия на БФС Костадин Стоичков. Причината е интервенция на коляното, която се е наложила поради остаряла отворила се контузия от предходен интервал. Апостолов очаквал елементарно решение на казуса, само че за жалост обстановката не се развила по този начин. Лекарската преценка е навън от терена за 12 седмици, което значи вероятно завръщане най-рано при започване на май. Предписани са му домашно лекуване, следваща рехабилитация и оживление. Поради тази причина Апостолов не участва на предсезонния семинар на топ-арбитрите, който се организира в Сливен.

" Стефан би трябвало да знае, че цялото съдийско семейство му пожелава кураж и бързо възобновяване. Но съдиите сме като един футболен тим - има и травми, сподели Костадин Стоичков.

Още един от водещите арбитри е с контузия и това е Неделчо Гаджалов. Пловдивчанинът е с травма от мач в глезена и не може да покрива физически нормативи. Въпреки това обаче, Гаджалов се яви на теоретичния тест, както и на видео-обсъжданията, на които реферите взимат решения по противоречиви обстановки от мачове.

При това състояние мачовете от пролетта в efbet Лига ще бъдат ръководени главно от 14 основни съдии. Някои от мачовете с по-малко напрежение от плейофната фаза ще бъдат поверени на млади арбитри от ранглистата на Втора лига, които са и следени за промоция в елита от лятото.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР