Международният производител на потребителски стоки Unilever направи крупна сделка с

...
Международният производител на потребителски стоки Unilever направи крупна сделка с
Коментари Харесай

Unilever купува бизнес на фармацевтичен гигант за €3,3 милиарда

Международният производител на потребителски артикули Unilever направи крупна договорка с една от най-големите фармацевтични компании в света -британската GlaxoSmithKline (GSK). Подписаното съглашение се отнася до придобиването на активи за производството на артикули и питиета за здравословно хранене в Бангладеш, Индия и други страни Азия, се показва в известието на Unilever.

От компанията разясняват, че договорката за €3,3 милиарда ($3.75 млрд.),се състои от три детайла. Първо, ще бъде осъществено сливането на две подразделения на двете компании в Индия - Hindustan Unilever Ltd (HUL) с GSK Consumer Healthcare India (GSK CH India). Освен това Unilever ще купи 82% от акциите на GSK Bangladesh Limited, и трето компанията ще придобие редица други активи в 20 страни отвън Индия.

 Гигантът Unilever се отхвърли да се мести от Лондон
Гигантът Unilever се отхвърли да се мести от Лондон

Акционерите на компанията реализираха задачата си

Unilever отбелязва, че бизнес оборотът на GSK в региона на производството на артикули и напитка за здравословно хранене през 2018 година ще доближи към 550 милиона евро, основно с помощта на марките Horlicks и Boost. При това към 90% от тези проходи се падат на Индия.

Стойността на цялата договорка е 4,6 милиарда евро, от които частта си Unilever ще заплати 3,3 милиарда евро с налични пари и нови акции от своето индийско отделение HUL. Приключването на договорката се чака да стане след към 12 месеца при приемане на утвърждението от съответните регулационни органи.

" Тази договорка дава отговор на декларираната от Unilever тактика за увеличено наличие в категорията артикули за здравословно хранене и на бързоразвиващите се пазари ", се показва в известието на компанията.

 Световният колос Unilever купува българската марка сладоледи Denny
Световният колос Unilever купува българската марка сладоледи Denny

Цената на договорката не е ясна, като тя следва да бъде утвърдена от Комисия за защита на конкуренцията

Припомняме,мултинационалната Unilever е основана през 1930 година вследствие на обединяването на холандската компания Margarine Uni и английската Lever Brothers. В сегашния миг в портфейла на компанията има към 400 известни марката, продавни в 170 страни. Сред тях са: Lux, Sunsilk, Timotei, Denim, Dove, Rexona, Domestos, Knorr, Lipton, Brooke Bond. В 264-те индустриални обекта на Unilever в 100 страни по света работят 163 хиляди сътрудници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР