Международният Парижки авиосалон в Льо Бурже стартира днес. Изложението ще

...
Международният Парижки авиосалон в Льо Бурже стартира днес. Изложението ще
Коментари Харесай

Стартира най-голямото аерокосмическо изложение на планетата, изненадата е Ф-35

Международният Парижки авиосалон в Льо Бурже започва през днешния ден. Изложението ще продължи до 25 юни. Това е най-голямото авиоизложение в света. В салона ще вземат участие над 2300 експоната от 47 страни. Вдигнати са 27 национални павилиона. В летателната стратегия ще вземат участие 36 мостри на техника от седем страни.   Организаторите чакат, че ревюто ще бъде посетено от над 350 000 души.

Най-очакваната част от програмата са полетите на международните аерокосмически водачи - Airbus и Boeing. Френският производител ще вдигне във въздуха средномагистралния аероплан от ново потомство А321 Neo и най-новият представител на далечномагистралното семейство на А350 – лайнерът А350-1000. И двата самолета към момента не се доставят на фирмите.

Boeing на собствен ред ще покаже своя най-нов средномагистрален лайнер В737 Мах 9. Очаква се феновете да видят и най-големия аероплан в света - двупалубния А380.

Boeing и Airbus също ще показват в статичната и летателна стратегия военни самолети и хеликоптери.

Авиошоуто се чака да бъде посетено от делегации от над 50 страни. Руската страна ще показа на ревюто машини като многофункционалния изтребител МиГ-29М/М2, многоцелевия изтребител Су-35 и учебно-бойния аероплан Як-130. Ще бъдат показани и ударните хеликоптери Ка-52 и Ми-28НЭ, а също и многофункционалните машини машини Ка-226Т и Ми-26Т2.

Основната атракция по време на шоуто е на компанията Lockheed Martin. Тя ще покаже своя най-нов изтребител F-35A Lightning II Joint Strike Fighter (JSF). Американците доставиха във Франция два F-35A, въпреки и уредниците да не са анонирали сподели им и демонстративните полети на тези машини.

Превод и редакция: БЛИЦ









Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР