Международният Олимпийски комитет взе скандално решение и извади Русияя от

...
Международният Олимпийски комитет взе скандално решение и извади Русияя от
Коментари Харесай

Скандално: МОК извади Русия от Олимпиада 2018

Международният Олимпийски комитет взе скандално решение и извади Русияя от зимната Олимпиада в Пьончан следващата година. За да бъдат позволени до игрите, състезателите от Русия ще би трябвало да потвърдят, че са " чисти от допинг ".

В допълнение на Руския олимпийски комитет е наложена санкция от 15 милиона $. Вицепремиерът на Русия Виталий Мутко получава доживотна възбрана за присъединяване в олимпийски игри, а членът на МОК Александър Жуков е отхвърлен от поста си.
На съвещанието на МОК Русия беше показана от президента на съветския олимпийски комитет Александър Жуков, от двукратната международна шампионка по фигурно пързаляне Евгения Медведева и от ръководителя на самостоятелната социална антидопингова комисия Виталий Смирнов.

“Toва ще постави чертата на този нараняващ епизод и ще служи като каталист за по-ефективна антидопингова система, водена от WADA (Световната антидопингова агенция)”, показа президентът на МОК Томас Бах в Лозана.

Бах и Бордът на МОК стигнаха до решението след деликатен прочит на резултатите от извършеното 17-месечно следствие на някогашния швейцарски президент Самуел Шмид. Съобщава се още, че всички позволени до присъединяване съветски спортисти ще се състезават в тима на “Олимпийските спортисти от Русия”.

Вестник " Ню Йорк Таймс " регистрира, че сходно наказване е без казус в олимпийската международна история, въпреки систематичната приложимост на допинг от руснаците през последните години може да бъде съпоставена с всеобщата допинг акция в Източна Германия през 60-те, 70-те и 80-те години на предишния век

Още четете ТУК
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР