Международният олимпийски комитет разчита много на България в борбата с

...
Международният олимпийски комитет разчита много на България в борбата с
Коментари Харесай

МОК разчита на България в борбата с допинга

" Международният олимпийски комитет разчита доста на България в битката с допинга. " Това съобщи президентът на МОК Томас Бах по време на диалози с вицепрезидента Илияна Йотова в централата на организацията в Лозана. Бах благодари за положителните контакти с българската страна, които се надява да бъдат засилени в този момент, по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. В неговите рамки ще бъде проведена среща на високо ниво, отдадена на битката с допинга. По думите на Томас Бах е нужна още доста работа в тази сфера.

Здравето на децата е предпочитана област, в която могат да бъдат осъществени доста планове, стана ясно на срещата. Вицепрезидентът прикани за основаването на специфична стратегия за децата, която да ги подтиква да спортуват. " Компютрите и таблетите би трябвало да бъдат сменени със спорт ", означи Илияна Йотова.

От своя страна, Томас Бах показа концепцията на МОК за интеграционни планове за деца бежанци и непридружени, като да вземем за пример отваряне на пространство за спорт за тях както в европейските страни, по този начин и в страните им на генезис. Пилотни планове, в партньорство с Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, стартират тази година.

Президентът на МОК и вицепрезидентът на България се сплотиха към тезата, че задачата на спорта е да сплотява, изключително през днешния ден, когато толкоз доста неща разделят хората в света.

С горделивост от МОК демонстрираха летвата, закрепена на ненадминатия към момента международен връх за скок на височина за дами на Стефка Костадинова.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР