Международният олимпийски комитет публикува основни правила в условията на пандемия

...
Международният олимпийски комитет публикува основни правила в условията на пандемия
Коментари Харесай

МОК публикува основни правила за поведение по време на Олимпиадата в условията на пандемия

Международният олимпийски комитет разгласява съществени правила в изискванията на пандемия за осъществяване на Олимпиадата в Токио това лято. Документът съдържа 33 страници с съществени правила за държание по време на най-голямото спортно събитие за ограничение разпространяването на COVID-19. Организаторите на Игрите са безапелационни, че сигурността на участниците ще бъде главен приоритет по време на Олимпиадата.

Спортистите ще бъдат задължени да смъкват приложение на своите телефони, посредством което ще се следи за съблюдаване на отдалеченост от два метра и отбягване на ръкостискания и физически контакт с близките. Зрителите, които посетят надпреварите, няма да имат право да скандират и да ръкопляскат.

14 дни преди тръгване за Токио всички спортисти би трябвало да показват негативен тест за ковид и за този интервал би трябвало да се лимитират контактите с околния свят.

Спортистите и съпътстващите ги лица няма да имат право да се возят на обществения превоз в Токио без позволение. Носенето на маски ще бъде безусловно наложително от самото начало, с изключение на при хранене и спане. Нарушаване на ограниченията може докара до дисквалификация на състезател от надпреварите.

Това е първата версия на правилника, а през април ще бъде оповестен спомагателен пакет от ограничения по време на Олимпиадата. Олимпийските игри в Токио ще се проведат от 24 юли до 9 август в Токио.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР