Международният олимпийски комитет проведе многочасово заседание и преговори, след които

...
Международният олимпийски комитет проведе многочасово заседание и преговори, след които
Коментари Харесай

Забраниха руския флаг и за закриването на Олимпиадата

Международният олимпийски комитет организира многочасово съвещание и договаряния, след които беше взето решение на олимпийските спортисти от Русия да бъде неразрешено да вземат участие на церемонията по закриването на Пьонгчанг 2018 под личния си народен байрак. Имаше съществени упования, че съветският трибагреник ще бъде развят в края на Олимпиадата.

Както е известно, на руснаците беше неразрешено да развеят знамето си и на церемонията по откриването на олимпийските игри. Тогава те дефилираха под олимпийския байрак. Голяма част от съветските спортисти получиха възбрана от МОК да вземат участие на Олимпиадата. Допуснатите до надпреварите спортисти трябваше да се състезават под името Олимипйски спортисти от Русия, а по екипите им да не участва съветското знаме. Всичко това е обвързвано с отстраняването от МОК на Руския олимпийски комитет поради съществуващата в страната система за допингиране на елитни спортисти, която е била под протекцията на страната.

На днешното си заседие МОК взе решение и за скорошно гласоподаване за възобновяване на Руския олимпийски комитет. Това ще стане след отчета на Никол Хеверц – началник на комисията, която следи за дейностите на Русия по осъществяване на условията на Изпълкома на Международния олимпийски комитет.

„ Изпълкомът още не е взел решение за Руския олимпийски комитет. Проведохме консултация и взехме решение да организираме разискване на идната си сесия. Никол Хеверц ще направи отчет, ние ще го разясняваме и по-късно ще излезем с решение “, разкри президентът на МОК Томас Бах, добавя Блиц.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР