Международният олимпийски комитет няма да предоставя покана на 43-годишния Оле

...
Международният олимпийски комитет няма да предоставя покана на 43-годишния Оле
Коментари Харесай

МОК няма да издава специална покана на Бьорндален за Игрите


Международният олимпийски комитет няма да дава покана на 43-годишния Оле Ейнар Бьорндален за присъединяване на Олимпиадата в Пьончан. Това заяви норвежкият ефирен канал TV 2 Sport, като се базира на представител на МОК.

"МОК няма да издава никакви специфични предложения за Олимпийските игри", потвърдиха от организацията. В понеделник представителят на Националния олимпийски комитет на Норвегия Торе Овербьо, който ще оглавява олимпийската делегация на страната в Южна Корея, заяви, че Бьорндален не е попаднал в състава на тима за присъединяване в Олимпиадата, защото не е покрил критериите. След това телевизия NRK заяви, че въпреки всичко има възможност МОК да позволи на Бьорндален да взе участие в спринта, защото е настоящ олимпийски първенец в дисциплината.

Оле Ейнар Бьорндален е най-хубавият биатлонист в историята, дебютът си на Олимпийски игри направи през 1994 година в Лилехамер. Има 13 олимпийски медала (осем златни, четири сребърни и един бронзов). Норвежецът има и 95 победи за Световната купа и е 20-кратен международен първенец. Оле възнамерява да вземе решение за кариерата си в края на сезона. Олимпийските игри в Пьончан ще се проведат от 9 до 25 февруари. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР