Международният олимпийски комитет няма да глоби хокеистите на Русия които

...
Международният олимпийски комитет няма да глоби хокеистите на Русия които
Коментари Харесай

МОК умилостиви руските хокеисти, връща сборная в играта


Международният олимпийски комитет няма да санкции хокеистите на Русия които извършиха родния си химн след триумфа им на Олимпиадата в Пьонгчанг.

Припомняме, че " сборная ", състезаваща се под олимпийски байрак, завоюва финала на олимпийския хокеен шампионат след трагична победа с 4:3 над Германия и завоюва златните медали.

По време на награждаването съветските хокеисти изпяха химна на страната дружно с последователите си по трибуните, до момента в който от уредбата звучеше олимпийския химн.



" Разбираме реакцията на спортистите, които го направиха под въздействието на мощни страсти, като се има поради, че завоюваха златните медали при необикновени условия ", се споделя в изказване на МОК.

Нещо повече, Русия може да се върне в структурите на Международния олимпийски комитет още в сряда. По думите на руския член на МОК Шамил Тарпишев решението ще бъде взето след привършване на разбора на всички допинг проби, взети от съветските спортисти на Олимпиадата в ПьонгЧанг.

" Чакаме тестванията на скиорите и хокеистите. Ако няма проблеми с тях, ще бъде взето автоматизирано решение за възобновяване на участието на Руския олимпийски комитет в МОК ", сподели Тарпищев пред РИА " Новости ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР