Международният олимпийски комитет (МОК0 вече е започнал разговори с международните

...
Международният олимпийски комитет (МОК0 вече е започнал разговори с международните
Коментари Харесай

МОК започна разговори в търсене на нова дата за Олимпиадата

Международният олимпийски комитет (МОК0 към този момент е почнал диалози с интернационалните спортни федерации в опит да откри нови дати за осъществяване на олимпийските игри в Токио, които бяха отсрочени за 2021 година.

Президентът на МОК Томас Бах съобщи през днешния ден по време на онлайн конференция, че са към този момент са провели телефонни диалози с част от 33-е интернационалните федерации по олимпийските типове спорт след вчерашното решение за отсрочване на Игрите поради пандемията от коронаворус.

" Трябва да вземем поради спортния календар и доста други проблеми ", сподели Бах. " Времето на Игрите през идната година е доста провокационен въпрос ", добави той.

Томас Бах разкри, че даже е била обсъждана опция за анулация на олимпиадата, която трябваше да стартира на 24 юли.

" Разбира се, беше разисквана анулацията на Игрите, беше прегледана такава опция, както и всички други варианти, които имахме. Но е ясно, че опцията за анулация не може да пристигна от МОК, тъй като нашата задача е да проведем Олимпиадата, да предоставим на спортистите опция да осъществен фантазията си ", сподели още президентът на МОК.

Създадена е работна група по организацията на олимпийските игри в Токио за 2021 година.

" Това, несъмнено, е доста сложен въпрос. След вчерашния диалог с японския министър председател Шиндзо Абе, помолихме координационната комисия и организационният комитет да изследва в детайли този въпрос. Беше решено да се сътвори работна група, която е наречена " Here we go ", добави Бах.

" Трябва да обсъдим новите дати с 33 интернационалните федерации. Вчера бяха извършени договаряния с някои от тях, а на следващия ден се възнамеряват още диалози по отношение на опциите, които имаме. Мисля, че би трябвало да уточним датите допустимо най-бързо, само че първостепенната ни задача е това решение да бъде вярно ", сподели Бах.

Президентът на МОК разяснява и решението за отсрочване на Олимпийските игри с една година.

" За първи път в историята на олимпийското придвижване се сблъскахме с отсрочване на Игрите, тъй че нямаме подобен опит. Но не се съмняваме, че ще успеем да съберем всички елементи на този комплициран пъзел без изключение и да съберем красивата картина, наречена Олимпийски игри ", разяснява Бах.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР