Международният олимпийски комитет (МОК) засили натиска върху Международната боксова федерация

...
Международният олимпийски комитет (МОК) засили натиска върху Международната боксова федерация
Коментари Харесай

МОК засили натиска върху Международната боксова федерация и заплаши да изхвърли спорта от Париж 2024

Международният олимпийски комитет (МОК) ускори натиска върху Международната боксова федерация (IBA) и заплаши да изхвърли спорта от програмата на Игрите в Париж през 2024 година, оповестяват международните организации.

В изказване на МОК се споделя, че може " да се наложи да анулира шампионата по бокс от Олимпийските игри в Париж 2024 " вследствие на най-новите разработки на IBA.

Подобно на Токио 2020, Международната федерация няма да управителна роля на шампионата в Париж, а МОК ще дава отговор за надпреварите. Президентът на олимпийската централа Томас Бах сподели предходната седмица, че същото ще се случи и в Лос Анджелис през 2028 година.

МОК от години подлага на критика IBA поради проблеми с ръководството, липса на бистрота, съдийството и лиши лиценза на федерацията през 2019 година.

IBA смени управлението си, само че връзките се утежниха още повече при ръководството на руснака Умар Кремльов, защото IBA към този момент упрекна някогашния президент У Цзинго от Тайван за всички непозволени дейности и настоя, че промените са осъществени. Но на последните президентски избори нямаше публично гласоподаване, макар съответното решение за това на Спортния трибунал, а МОК също не е удовлетворен, че IBA е подвластен от техния главен спонсор Газпром, който е непосредствен до съветското държавно управление.

" Неотдавнашният конгрес на IBA сподели още един път, че тази федерация няма действителен интерес към бокса и към спортистите, а се интересува единствено от личната си мощ. Решенията и полемиките да се държат боксьорите надалеч от олимпийските квалификации и от олимпийските игри не могат да се схващат по друг метод. Също по този начин още веднъж стана ясно, че IBA желае да отвлече вниманието от личните си съществени проблеми с ръководството, като показва предишното, което беше разисквано от МОК още през 2019 година ", се споделя в изказване на олимпийската централа.

Миналата седмица Томас Бах сподели пред IBA, че " проблемите би трябвало да се вземат решение посредством обстоятелства, а не посредством някакви рекламни средства, и би трябвало да бъдат взети ограничения всъщност ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР