Международният олимпийски комитет (МОК) увеличи размера на плащанията към националните

...
Международният олимпийски комитет (МОК) увеличи размера на плащанията към националните
Коментари Харесай

МОК отпуска допълнително финансиране в размер на 25,3 млн долара

Международният олимпийски комитет (МОК) усили размера на заплащанията към националните олимпийски комитети за подготовка за присъединяване в Олимпийските игри в Токио с 25,3 милиона $, оповестява пресслужбата на организацията.

Олимпийските игри бяха планувани за интервала от 24 юли до 9 август 2020 година, само че заради пандемията от коронавирусната зараза те бяха отсрочени за следващата година и ще се проведат от 23 юли до 8 август 2021 година.

Решение за допълните заплащания беше взето по отношение на отлагането на Игрите, като размерът на дотациите за обособените национални комитети се усилва от 46,7 милиона $ на 57 милиона $. Това решение ще разреши на националните комисии да устоят на спомагателни разноски в очакване на Игрите. Другите 15 милиона $ от сумата ще бъдат разпределени по Програмата за взаимност, която се удължава с една година и ще помогне на 1600 спортисти от 185 страни.

Субсидиите на МОК са ориентирани към покриване на транспортни разноски, разноски за живот, командировки и оперативни разноски.

От МОК оповестиха също, че вътрешните избори на управлението на националните олимпийски комитети, които се организират на всеки четири години и са обвързани с олимпийските игри, могат да бъдат отсрочени по изключение.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР