Международният олимпийски комитет (МОК) ще отдели 800 милиона долара за

...
Международният олимпийски комитет (МОК) ще отдели 800 милиона долара за
Коментари Харесай

МОК отдели $800 млн. за преодоляването на последствията от коронавируса в спорта

Международният олимпийски комитет (МОК) ще отдели 800 милиона $ за превъзмогване на следствията от коноравируса и пренасрочването на Олимпийските игри в Токио за 2021-а година. Това съобщи президентът на организацията Томас Бах на видеоконференция след края на съвещанието на изпълкома.

Олимпийските игри трябваше да се състоят през лятото на 2020-а година, само че в този момент ще се проведат от 23-и юли до 8-и август 2021-а година поради пандемията от ковид.

" Обсъждахме през днешния ден въпросът по какъв начин тъкмо пандемията е повлияла на финансовото състояние на Олимпийското придвижване. В момента не е елементарно да се изчислят следствията, тъй като никой не знае по какъв начин ще наподобява светът на следващия ден.

" Но изпълкомът на МОК утвърди през днешния ден пакет от подкрепящи ограничения, който възлиза на 800 милиона $. Те ще бъдат изхарчени за превъзмогване на следствията от вируса COVID-19, съобщи още Томас Бах.

Германският президент на МОК сподели още, че идващите съвещания на изпълкома на организацията са планувани за 10-и юли, както и за 15-и и 22-и юли. Днешното съвещание се организира в онлайн-режим, което е допустимо да се случи и на 10-и юни. За юлските към момента не е взето решение дали ще бъде по същият метод.
" Изпълнителният комитет на МОК гласоподава на 17-и юли тази година да се организира и 136-ата сесия. Тя също ще се организира във виртуален режим, добави Бах.
Коронавирусът стана причина освен за преместването на Олимпиадата за следващата година, само че и сковава съвсем всички сфери на живота. Особено мощно се отрази на спорта, който безусловно спря.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР