Международният олимпийски комитет (МОК) ще обсъди евентуалното възстановяване на лиценза

...
Международният олимпийски комитет (МОК) ще обсъди евентуалното възстановяване на лиценза
Коментари Харесай

МОК може да възстанови лиценза на Международната федерация по бокс след Олимпиадата

Международният олимпийски комитет (МОК) ще разиска възможното възобновяване на лиценза на Международната федерация по бокс (АИБА) след олимпийските игри в Токио, оповестяват от пресслужбата на организацията.

Игрите в Токио бяха планувани за 24 юли - 9 август тази година, само че бяха отсрочени за 23 юли - 8 август 2021-а поради пандемията от ковид. МОК планираше да разиска статута на АИБА след олимпиадата.

"Отнемането на лиценза на АИБА е обвързвано с интервала на осъществяване на Игрите. Статутът на федерацията трябваше да бъде разискван след Олимпиадата в Токио и това остава годно. Оставащите квалификационни шампионати по бокс ще се проведат под управлението на специфична работна група под председателството на Моринари Ватанабе, а групата за мониторинг, ръководена от Ненад Лалович, също продължава своята работа ", сподели спортният шеф на МОК Кийт МакКонъл.

На 30 ноември 2018 година МОК замрази проектите за осъществяване на шампионата по бокс на Игрите през 2020 година, откакто стартира следствие против АИБА. През май 2019-а МОК взе решение да резервира спорта в олимпийската стратегия, само че лиши лиценза на Международната федерация поради проблеми, свързани с финансите на централата, съдийството и етичния кодекс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР