Международният олимпийски комитет (МОК) ще изпрати свои представители, които да

...
Международният олимпийски комитет (МОК) ще изпрати свои представители, които да
Коментари Харесай

МОК праща свои съблюдатели на Световното по бокс за жени в Ню Делхи

Международният олимпийски комитет (МОК) ще изпрати свои представители, които да следят идното международното състезание по бокс за дами в Ню Делхи, оповестиха от Международната боксова асоциация (ИБА).

Организирането на групата за мониторинг е поверено на компанията PricewaterhouseCoopers, а от ИБА са уверени, че делегацията " ще види от първо лице най-хубавите практики на ИБА по отношение на използването на разпоредбите и особено метода, по който се реферират и вземат решение срещите ".

В последните години по разнообразни аргументи ИБА и МОК са в деликатни връзки. През 2019 година най-голямата спортна организация в света наказа ИБА поради проблеми, свързани с ръководството, финансовите интервенции и прозрачността при вземата на решения от съдиите към кръга.

Заради тези проблеми МОК лиши правото на ИБА да провежда квалификациите за Олимпийските игри в Токио, а обстановката за идната Олимпиада в Париж е сходна. Освен това е допустимо боксът да бъде изваден от програмата на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година.

Сред част от останалите терзания на МОК са спонсорският контракт на ИБА с Газпром, както и решението на международната централа да разреши присъединяване на спортисти от Русия и Беларус в интернационалните надпревари с байрак и химн, което е в прорез с издадените от олимпийската организация разпореждания.

Световното състезание за дами в Ню Делхи стартира на 15 март и ще продължи до 26 март. През май месец в Ташкент е международното състезание за мъже.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР