Международният олимпийски комитет (МОК) отне отличията на двама румънски състезатели

...
Международният олимпийски комитет (МОК) отне отличията на двама румънски състезатели
Коментари Харесай

МОК отне медалите на двама румънски щангисти от Игрите в Лондон през 2012 г.

Международният олимпийски комитет (МОК) лиши оценките на двама румънски състезатели по повдигане на тежести от Игрите в Лондон през 2012 и дисквалифицира трети тежкоатлет от страната след позитивни проби за анаболни стероиди, съобщи БНР. 

Вицешапионката в категория до 69 кг Роксана Кокош  и  бронзовият медалист в същата категория при мъжете Ръзван Мартин са хванати със станозолол и други неразрешени субстанции при повторната инспекция на тестванията им от олимпийските игри в английската столица.

Габриел Синкраян, който не записа дуел в категория до 85 кг в Лондон 2012, също е дисквалифициран поради приложимост на същите вещества.

МОК съхранява и прави повторни проби на хиляди проби от минали олимпиади, с цел да хване нарушителите, като употребява най-съвременни и съвременни способи за разкриване на неразрешени субстанции, които не са били известни.

След решението за дисквалификациите бронза в категория до 69 кг при мъжете ще получи Ким Мьон-Хьок (КНДР). В категорията при дамите среброто ще вземе Анна Нурмухамбетова (Казахстан), а бронза - Убалдина Балойес (Колумбия). 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР