Международният олимпийски комитет (МОК) отне лиценза на Международната федерация по

...
Международният олимпийски комитет (МОК) отне лиценза на Международната федерация по
Коментари Харесай

МОК отне лиценза на Международната федерация по бокс

Международният олимпийски комитет (МОК) лиши лиценза на Международната федерация по бокс (АИБА)на 134-ата си сесия на организацията в Лозана (Швейцария). Спортът въпреки всичко остава в олимпийската стратегия за Игрите в Токио следващата година.

През май Изпълкомът на МОК предложи мярката, защото от АИБА не са изпълнили поетите задължения, свързани с ръководството и финансите на централата, съдийството и етичния кодекс.

Боксовата централа може да кандидатства още веднъж за възобновяване на лиценза след Олимпиадата в Япония, която ще се състои от 24 юли до 9 август 2020.

МОК пък ще поеме организацията на олимпийския боксов шампионат в японската столица, като за задачата беше основана специфична комисия с ръководител члена на МОК и президент на Международната федерация по гимнастика Моринари Ватанабе.

Комисията към този момент показа план за стратегия на олимпийския шампионат, в който да бъдат включени 13 категории - 8 при мъжете и 5 при дамите. Планът е на Игрите в Токио да вземат участие общо 286 боксьори (186 мъже и 100 жени), а квалификациите ще се състоят от януари до май 2020 година. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР