Международният олимпийски комитет (МОК) официално изхвърли бокса от програмата на

...
Международният олимпийски комитет (МОК) официално изхвърли бокса от програмата на
Коментари Харесай

Тъжно: Махат бокса от Олимпийските игри

Международният олимпийски комитет (МОК) публично изхвърли бокса от програмата на Летните олимпийски игри в Токио 2020 и наказа Международната боксова федерация (АИБА). МОК гласоподава единомислещо „ срещу “ присъединяване на АИБА на Игрите в японската столица поради проблеми с финанси и ръководство, като наказа звеното до разрешаването на проблемите.
АИБА изпитва усложнения със своите финанси и ръководство от години насам, като федерацията има задължения на стойност 16 млн. $, както и борба за президентския пост, която раздели звеното вътрешно. Сръбският член на МОК Ненад Лалович, който управлява работен екип на МОК за връзките в АИБА, по-рано в сряда съобщи отчет на сесията на МОК, в който се споделя, че асоциацията може да доближи дълг в размер на 29 млн. $. В него се прибавя, че от федерацията не са съумели да създадат промени на върха на организацията.
Президентът на АИБА Гафур Рахимов се отхвърли от поста си през март поради наличието си в лист на Американския департамент за глобени лица за „ обезпечаването на материална поддръжка “ на престъпна организация. Узбекистанецът отхвърли обвиняванията по собствен адрес. Присъствието на Рахимов в листата със глобени лица извънредно доста навреди на репутацията на МОК, макар че той бе краткотрайно сменен от Мохамед Мустахсане. „ Това излага МОК и неговите търговски сътрудници на неприемливи законови и финансови опасности “, сподели той.
Лалович добави, че дългът на АИБА значи, че парите няма да отиват за спорта и спортистите в бъдеще, и че организацията към момента изпитва проблеми със съдийството. АИБА зависи доста от доходи от Олимпийските игри, с цел да оцелява сред Игрите, като стартира да освобождава хора вследствие на изключването от програмата на Олимпиадата. От федерацията ще обсъдят решението на МОК на заседание на Управителния съвет в четвъртък. Японският член на МОК Моринари Уатанабе, президент на Международната федерация по гимнастика, управлява работния екип да провежда квалификации и надпреварите по време на Игрите в Токио следващата година.
Междувременно излезе нова притеснителна за Кубрат Пулев информация, обвързвана с Джени Суши и лиценза му за боксиране (подробности по тематиката четете тук) !
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР