Международният олимпийски комитет (МОК) обяви, че е проведен втори видео

...
Международният олимпийски комитет (МОК) обяви, че е проведен втори видео
Коментари Харесай

Международният олимпийски комитет призна, че има притеснения за тенисистката Пън Шуей

Международният олимпийски комитет (МОК) разгласи, че е извършен втори видео диалог с тенисистката Пън Шуей. От организацията този път признаха, че имат терзания за положението на китайката.

Информацията идва ден след.

От МОК прецизират, че имат спогодба за персонална среща с Пън Шуей през януари. И оправдават метода си в обстановката, който им донесе рецензии и обвинявания, че не е заета задоволително твърда позиция след изгубването на тенисистката.

" Има разнообразни способи да се направи по този начин, че тя да е добре и да е в сигурност. Ние предприехме доста човешки метод за нейната обстановка. Използваме " тиха дипломация ", която поради събитията и въз основа на опита на държавни управления и други организации, се приема като най-обещаващия метод да се работи сполучливо в сходни филантропични проблеми ", се споделя в известие на МОК.

Пън Шуей беше в неопределеност от 2 ноември, когато упрекна в обезчестяване някогашния вицепремиер на Китай Джан Гаоли. Последва, че ще изтегли шампионатите си от Китай, след което китайски медии и клипове с тенисистката, с цел да покажат, че тя е добре.

" Споделяме същите терзания като доста други хора и организации за благосъстоянието и сигурността на Пън Шуей. Затова през вчерашния ден (сряда) екип на МОК организира нов видео диалог с нея. Предложихме ѝ поддръжка, ще бъдем в непрекъсната връзка с нея и към този момент се разбрахме за персонална среща през януари ", прибавят от МОК.

След първия диалог от олимпийския комитет показаха, че наподобява, че тенисистката е добре. Впечатленията им били доказани още веднъж и в сряда. Въпреки това още през ноември от WTA акцентираха, че липсват задоволителни доказателства, че Пън Шуей е в положително здраве и сигурност.

Случаят се развива месеци преди зимните олимпийски игри в Пекин, които ще се проведат през февруари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР