Международният олимпийски комитет (МОК) няма планове в близко бъдеще да

...
Международният олимпийски комитет (МОК) няма планове в близко бъдеще да
Коментари Харесай

МОК няма планове в близко бъдеще да отмени санкциите срещу Русия и Беларус

Международният олимпийски комитет (МОК) няма проекти в близко бъдеще да анулира глобите против Русия и Беларус, макар че квалификационните надпревари за Летните олимпийски игри в Париж 2024 ще бъдат в разгара си през идната година, оповестиха от централата.

МОК предложи на спортните федерации през февруари да отстранят от надпреварите спортистите от Русия и от Беларус поради началото на военната интервенция на Русия против Украйна.

В речта си в първия ден от съвещанието на Изпълнителния съвет на МОК, представителят Марк Адамс сподели, че няма смяна в глобите, въведени при започване на войната в Украйна, макар че Игрите в Париж стартират по-късно повече от година и половина.

" Сега не е моментът да отстраняваме глобите против Русия и Беларус. Те значително остават в действие ", съобщи той, представен от " Ройтерс ".

Докато част от надпреварите, които се зачитат за квалификации в някои спортове за Олимпиадата в Париж, към този момент са извършени, множеството спортове ще провеждат своите континентални или международни квалификационни шампионати през идващите 18 месеца. Общо 32 спорта са включени в програмата за Олимпийските игри през 2024-а, като се чака в тях да вземат участие над 10 000 спортисти.

" В последна сметка малко спекулации са новините по отношение на това по кое време глобите могат да бъдат отстранени, сега има други фактори. Все още сме малко надалеч от Игрите. Вярно е, че квалификациите скоро стартират. Трябва да забележим по какъв начин вървят нещата. Това е бързо изменяща се обстановка. Санкциите остават в действие за момента ", сподели Адамс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР