Международният олимпийски комитет (МОК) е твърдо решен да проведе Олимпийските

...
Международният олимпийски комитет (МОК) е твърдо решен да проведе Олимпийските
Коментари Харесай

Сейко Хашимото: МОК е твърдо решен да проведе Олимпийските игри догодина

Международният олимпийски комитет (МОК) е твърдо решен да организира Олимпийските игри в Токио следващата година и Япония има вяра в това, съобщи на конференция през днешния ден японският министър по олимпийските въпроси Сейко Хашимото.

"Това не демонстрира ли решимостта на господин Бах за сполучливо осъществяване на Игрите в Токио следващата година ", сподели тя в отговор на въпрос да разяснява неотдавнашното изказване на президента на МОК Томас Бах, че евентуално Олимпийските игри ще би трябвало да бъдат анулирани, в случай че не съумеят да се проведат през идващото лято.

Олимпиадата в Токио трябваше да се организира от 24 юли до 9 август 2020 година. Поради пандемията от ковид надпреварите бяха отсрочени с една година и ще се състоят от 23 юли до 8 август 2021-а. Вчера президентът на МОК Томас Бах загатна, че игрите може да бъдат анулирани, в случай че не се състоят следващата година поради световната рецесия.

Споразумението за отсрочване на Игрите за идната година заради ковид беше реализирано на 24 март. Страните схванаха, че във времето, останало до началото на Олимпиадата, международният спорт няма да има време да се оправи с рецесията, обвързвана с разпространяването на ковид.

МОК не се съгласи да отсрочи Олимпиадата за доста дълго време, а уредниците не желаеха да понесат големи финансови загуби. Япония претърпя най-вече вреди - страната към този момент е похарчила повече от 12 милиарда $. Според специалисти, отлагането на Игрите може да коства на рекламодателите повече от 1 милиард $. Загубите, понесени от националните олимпийски комитети и самите участници, занапред ще се пресмятат.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР