Международният олимпийски комитет (МОК) е необходимо да преразгледа плановете си

...
Международният олимпийски комитет (МОК) е необходимо да преразгледа плановете си
Коментари Харесай

МОК трябва да потърси диалог със спортистите преди да реши за Олимпиадата

Международният олимпийски комитет (МОК) е належащо да преразгледа проектите си за осъществяване на Олимпиадата в Токио по време на пандемията от ковид и да потърси разговор със самите спортисти, заяви Световната асоциация на състезателите (WPA) в събота.

Грипоподобният вирус, който потегли от Китай през декември предходната година, досега е поразил над 274 хиляди души в международен мащаб и стана причина за повече от 11 хиляди смъртни случая. Непрекъснатото му разгръщане в последните месеци изцяло спря и международния спорт.

За момента МОК и Организационният комитет на Токио 2020 упорстват плануваното за интервала 24 юли - 9 август събитие да се организира по проект. Но пък изпълнителният шеф на WPA Брендън Шваб съобщи, че при всички случаи би трябвало да се проведат и съвещания с повече спортисти, преди да взема сходно решение.

"Със свят в пандемия провеждането на грандиозни спортни събития, в това число Олимпийските игри, изисква изчерпателен разбор и по-широки съвещания, в сравнение с се вършат в този момент. Включително спортисти и техните представители би трябвало да имат думата ", се в изказване на шефа.

"МОК би трябвало да усили разговора си с всички наранени страни и да мине оттатък спонсорите и държавните управления. Нека не забравяме, че федерациите, спортистите, техните представители, са най-застрашени ", добавя той. Към момента очакванията на хиляди олимпийски спортисти да се класират са сложени под въпрос, защото всички квалификации за продобиване на квоти за обособените дисциплини са отсрочени или анулирани.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР